Interim Corporate Finance in 2021 – balans & vooruitblik

Nu de zomervakantie 2021 achter de rug is, is het een mooi moment om de balans op te maken en vooruit te kijken naar de tweede helft van het jaar.
Hoewel de ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 nog onduidelijk zijn, vernemen wij dat de markt zeer actief is en dat vertaalt zich naar meer (voorgenomen) transacties.

Terugblik eerste halfjaar 2021 – transacties

Bij Interim Corporate Finance kunnen we terugblikken op een succesvol halfjaar, met meerdere adviestrajecten, waarderingen en een aantal afgeronde transacties:
Zo hebben wij mogen adviseren bij:

Leviy

De snel groeiende ontwikkelaar van facility management software werd overgenomen door LEA, een toonaangevende Duitse investeerder. Als onderdeel van het portfolio van LEA kan Leviy de Europese ambities extra kracht bij zetten.

Groot Ship Design

De innovatieve ontwerper van schepen uit Leek is onderdeel geworden van Central Industry Group van investeerder Nimbus, waarmee de slagkracht verder vergroot wordt.

Pharma Dynamic

De overname van deze succesvolle trader in medische hulpmiddelen door OneMed – marktleider in medische hulpmiddelen – werd in mei met succes afgerond.

BSO/KDV Kruimeltje

Dit kleinschalige kinderdagverblijf is sinds begin dit jaar onderdeel van de KidsFirst/COP Groep, een combinatie die perfect past en waarmee het mogelijk wordt de kosten beter te beheersen en de kinderen (nog) meer mogelijkheden te bieden.

Linnen2Go

Deze groothandel in linnen en textiel voor de horeca heeft ILS Holland en ILS Trading overgenomen. ILS is actief als groothandelsbedrijf voor wasserijen en schoonmaakbedrijven in Nederland en het Caribisch gebied.

Terugblik eerste halfjaar – stage & adviestrajecten

Naast deze transacties was / is Interim Corporate Finance betrokken bij een aantal adviestrajecten en waarderingen. Ook heeft in het eerste halfjaar van 2021 Tristan Dikkers als stagiaire bij ons gewerkt. Tristan is masterstudent Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van beide kanten is de samenwerking bijzonder goed bevallen: nogmaals dank Tristan!

De blik vooruit

Ook in de komende maanden zullen wij met veel enthousiasme aan nieuwe projecten en transacties werken. Er staat alweer het nodige op de planning.

Overweegt u de verkoop van uw onderneming, of denkt u juist aan een acquisitie? Dan gaan we graag in gesprek om de mogelijkheden op een rij te zetten.